Food manufacturing machinery

Speciaal voor de verwerking van natte petfood producten heeft Selo verschillende mogelijkheden. Van stoomtunnel tot snijsystemen: Selo heeft alles in huis voor de verwerking van dierenvoeding.

 

Hygiënische verwerking van dierenvoeding (petfood)

Door hoofdzakelijk gebruik te maken van roestvrijstaal levert Selo systemen voor petfood die hygiënisch en makkelijk schoon te maken zijn. Omdat in, met name natte petfood, vaak vlees of vis verwerkt is, is een snelle hygiënische verwerking wenselijk en vaak zelfs een vereiste.

 

Onze snij- stoom- koel- vul- injectie- extrusie- emulsie- meng- en breek systemen voor dierenvoeding behandelen het vlees en de overige ingrediënten met zorg. Of u nu hondenvoer of kattenvoer wil verwerken: Selo verzorgt hygiënische machines van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Vleesverwerking in natte dierenvoeding

Selo levert mengers, doorlopcutters en brekers om het vlees bedoeld voor wet petfood voor te bewerken. Deze vleesverwerkingsmachines zorgen voor een goede menging, snijding en emulgatie van zowel rauw als bevroren vlees. Vervolgens kan dit vlees middels een continue aanvoer via een emulsietrechter verder worden bereid in de stoomtunnel.

 

Natte petfood systemen op basis van stoom tunnel technologie

Sinds de jaren ’80 is stoomtunnel technologie de meest ideale oplossing voor het verwerken van natte diervoeding, ook wel wet petfood genoemd. In de afgelopen decennia is deze innovatieve manier van petfood verwerking doorontwikkeld tot de nummer 1 keuze van leveranciers voor wet petfood. Omdat stoomtunnels hygiënisch, efficiënt en kostenbesparend werken zijn ze niet alleen weggelegd voor bekende merknamen van dierenvoeding maar ook juist voor middelgrote en kleinere leveranciers van wet petfood.

 

Werking van stoomtunnels voor wet petfood

Stoomtunnelinstallaties voor natte dierenvoeding verwerken petfood emulsies tot brokken. De emulsie wordt gekookt met condenserende stoom. De snelheid van de band en toevoer van stoom zijn ingesteld om te koken tot het gewenste resultaat bereikt is. Kooktijden zijn productafhankelijk en met de juiste systemen optimaal in te stellen voor de gewenste soort wet petfood.

 

Ontdek alle mogelijkheden voor dierenvoeding systemen

Naast bovengenoemde systemen voor petfood zijn er nog een tal van toevoegingen aan het proces.

 

Een extruder wordt bijvoorbeeld voor de stoomtunnel geplaatst, om de natte petfood in strengen of brede stroken te verwerken. Ook kan er een kleurinjectiesysteem worden toegevoegd: voor petfood in een homogene kleur of verschillende kleuren in eenzelfde verpakking. Achter de stoomtunnel voor wet petfood wordt een snij unit geplaatst die stroken petfood snijdt tot de gewenste grootte. Na het snijden wordt de natte dierenvoeding over de koelband geleid: waar ventilatoren direct lucht op het petfood product blazen.

 

Gravy installaties produceren gravy/jus in batches. Petfood chunks en gravy saus worden gemengd in een specifiek mengsel middels een one of two shot fill systeem en hierna afgevuld in bijvoorbeeld blikken of zakken.

 

Vergeet daarnaast uw automatisering en besturing niet! Zeker wanneer systemen gecombineerd worden is het van belang dat automatisering en besturing op orde is. Selo implementeert zowel Allen Bradley als Siemens besturingen, indien gewenst met remote servicesupport.

 

Systemen voor het verpakken van petfood

Na de verwerking van de natte dierenvoeding is het van belang dat deze zo hygiënisch en luchtdicht mogelijk wordt verpakt. Hiervoor levert Omori (partner van Selo) stazak- vul en sluitmachines.

 

Stazak- vul en sluitmachines vullen en sluiten voorgevormde platte zakken of stazaken. Afhankelijk van de toepassing (vers, atmosferisch of vacuüm) of product (vloeibaar, vast of poeder), passeert het product 8, 9 of 10 stations.

 

Selo: voor al uw wet petfood

Of u nou producent bent van kattenvoer, hondenvoer of ander dierenvoer: Selo levert de machines en systemen die u nodig heeft. Benieuwd wat we allemaal voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Topkwaliteit verwerkings- en verpakkingssystemen
5 vestigingen met meer dan 130 werknemers
Zowel oplossingen op maat als standaardoplossingen