Over Selo

Selo ontwerpt en bouwt proces- en verpakkingssystemen voor de voedingsmiddelen-, dierenvoedings-, farmaceutische– en non food-industrie. Wij bieden een A tot Z oplossing: onze projecten worden vanaf de ontwerpfase tot en met het in bedrijf stellen van de systemen volledig door ons verzorgd. Wij hebben de disciplines technologie, automatisering, engineering, assemblage, installatie en after sales dan ook geheel in eigen hand.

 

Naast de proces-en verpakkingssystemen levert Selo reeds jarenlang kunstdarmen. De activiteiten op het gebied van kunstdarmen worden vanaf een aparte locatie in Oldenzaal uitgevoerd door Selo Verpakking. Selo Verpakking heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een totaalleverancier van kunstdarmen voor de vleesbranche en kan u bijstaan met advies op het gebied van productontwikkeling en technische ondersteuning bij clip- en sluittechnieken.

 

Selo heeft vijf vestigingen en is niet alleen actief binnen Europa maar ook daarbuiten. Het hoofdkantoor staat in Hengelo. Van daaruit wordt zowel de Benelux als de rest van de wereld bediend. De vier buitenlandse vestigingen bedienen hun lokale markten. De vestigingen van Selo hebben onderling een efficiënte uitwisseling van gegevens en knowhow. Hierdoor zijn onze klanten verzekerd van de nieuwste kennis en toepassingen op het gebied van foodprocessing- en verpakkingssystemen.

 

Bij Selo werken meer dan 100 medewerkers die gezamenlijk door de jaren heen een stabiele relatie hebben opgebouwd met onze klanten. Ons team bestaat onder meer uit:

  • Innovatieve engineers, die met de modernste middelen en veel ervaring concepten en machines ontwikkelen die vervolgens in eigen beheer worden gebouwd.
  • Hoog opgeleide technici, die de door ons ontworpen en gebouwde apparatuur in bedrijf stellen bij de klant en onderhoud en service verlenen.
  • Ervaren projectmanagers, die de behoefte van onze klanten kunnen vertalen in concrete investeringsvoorstellen.

 

Met ons team streven wij voortdurend naar een leveringspakket in goederen en diensten dat aansluit bij de behoeften van onze klanten. Een hoge toegevoegde waarde aan uw verpakkings- of processysteem staat centraal.

 

In 2015 is Selo een strategische samenwerking aangegaan met het Japanse bedrijf Omori Machinery Company Ltd. De reeds jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven is geïntensiveerd door het toetreden van Omori Machinery Co. Ltd. als mede-aandeelhouder van Selo.  Selo werd daarmee tevens de thuisbasis voor Omori Europe B.V. De deelneming in Selo levert Omori de mogelijkheid om hun globale strategie verder uit te bouwen op het gebied van horizontale flowpackers. Voor Selo ontstond door deze samenwerking, naast een verdere omzetgroei, ook de mogelijkheid om haar sales netwerk buiten Europa verder uit te breiden.

 

Sinds de oprichting van Omori Europe in 2015 waren zowel Selo als Omori Europe aan de Eektestraat 1 in Oldenzaal gevestigd. Hier ontbrak het al snel aan ruimte. Selo heeft haar activiteiten daarom vanaf september 2018 verder voortgezet vanuit een nieuwe vestiging in Hengelo (Overijssel). Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van food processing, pet food, vleesverwerking en flexibele systemen op het gebied van product handeling en robotisering.

Topkwaliteit verwerkings- en verpakkingssystemen
5 vestigingen met meer dan 130 werknemers
Zowel oplossingen op maat als standaardoplossingen