Nieuwe ontwikkeling: De normwagen tumbler van Seydelmann

Nieuwe ontwikkeling: de normwagen tumbler

normwagen-tumbler-mengen

 

Voor de Nederlandse markt heeft Seydelmann een innovatieve machine ontwikkeld: De Normwagen Tumbler. Deze innovatie is ontwikkeld voor het mixen, tumbelen, mengen en marineren van verschillende vlees en vegetarische producten.

Iedereen die verschillende soorten salades, groentemixen, notenmixen, spareribs, gemarineerde steaks, kippenvleugels of draadjesvlees produceert, staat voor een grote uitdaging: de afzonderlijke componenten moeten goed worden verwerkt.

gemarineerde spareribs

Wat eenvoudig klinkt is niet eenvoudig te bereiken: Voor een bijzonder zachte en gelijkmatige menging is het van belang dat de afzonderlijke componenten niet worden beschadigd.

Dit proces wordt daarom vaak nog met de hand gedaan. Echter geeft dit vaak niet het juiste resultaat en kost het bovendien enorm veel tijd en spierkracht.

Reden des te meer voor Seydelmann om een machine te ontwikkelen die dit arbeidsintensieve proces wegneemt. Seydelmann heeft zich bij de ontwikkeling tot doel gesteld een machine aan te bieden die producten om een bijzonder zachte, intensieve en uniforme manier, mengt, tumbelt en marineert. Ander vereisten zijn korte verwerkingstijden en dus een verhoging van de productie, minder personeelskosten en flexibele toepassingsmogelijkheden. De machine is vervaardigd volgens de hoogste hygiënische normen; robuust en gemakkelijk schoon te maken en houden.

Met deze eisen als leidraad was het mogelijk om de nieuwe standaard normwagen tumbler te ontwerpen voor 200 en 300 liter normwagens. De normwagen die gevuld is met de te mengen producten dient in dit geval als mengbak. Voordeel hiervan is dat het niet nodig is om de machine te laden en te legen, zoals bij andere merken tumbelaars het geval is. Dit maakt snelle productwissels mogelijk en productverlies wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Een eenvoudige bediening en gemakkelijk te begrijpen bedieningselementen zorgt voor verlaging van de personeelskosten: Er is slechts 1 operator nodig om de machine te bedienen.

 

Werking

De normwagen wordt in de machine geplaatst, omhoog geheven en afgesloten met het gebogen deksel. Vervolgens is er dan een bi-directionele, horizontale of dwarsrotatie. (afhankelijk van de machine versie)

De producten in de normwagen worden zacht en intensief gemengd met mengkruizen in plaats van mixer of peddel-assen.

In het mengdeksel zit een kruis gemonteerd, wat zorgt voor een optimale verwerking. Het mengkruis kan individueel aan het te verwerken product worden aangepast. Bijvoorbeeld een gekarteld mengkruis om diepvriesproducten te separeren van elkaar. Dankzij het snelwisselsysteem kunnen de mengkruizen eenvoudig en zonder gereedschap worden vervangen, waardoor de machine een flexibele dagelijkse hulp is.

De volgende verschillende processen zijn allemaal mogelijk met de machine:

  • Hydrateren
  • Verfijnen
  • Coaten
  • Masseren
  • Separeren van diepvriesproducten
  • Marineren
  • Veredelen

Daarnaast is er een optionele vacuümpomp verkrijgbaar. Deze pomp, met vacuüm waarden tot 80%, maakt ook geoptimaliseerd marineren en mengen van verschillende producten mogelijk.

Door vacuüm toe te passen wordt de intrektijd van marinades aanzienlijk korter.

klik hier voor meer informatie over het product of neem contact op met Willy Baalhuis

Pasta salade mengen

Terug naar overzicht
Gerelateerde artikelen
16 sep 2020 Nieuwe ontwikkeling: De normwagen tumbler van Seydelmann

Nieuwe ontwikkeling: de normwagen tumbler   Voor de Nederlandse markt […]

Lees meer
14 apr 2020 Selo Workshop

We endeavour to support our Food Industry customers as best […]

Lees meer
Topkwaliteit verwerkings- en verpakkingssystemen
5 vestigingen met meer dan 130 werknemers
Zowel oplossingen op maat als standaardoplossingen