Automatisering

Voor veel bedrijven is productie automatisering een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering. Een goed productiesysteem zorgt voor optimale efficiency, kwaliteit, verbeterde arbeidsomstandigheden en duurzaamheid. Uw kwaliteit neemt toe, uw kostprijs wordt teruggebracht en u kunt blijven concurreren in de toekomst.

 

De afdeling Automatisering van Selo biedt wereldwijd oplossingen op het gebied van productie automatisering, industriële automatisering en procesautomatisering. Selo heeft engineers, een technisch team en tevens software specialisten in huis, die gezamenlijk een A tot Z oplossing kunnen leveren.

 

Selo productie automatisering kan gerealiseerd worden in combinatie met o.a:

 • Softmotion besturingssystemen – motion control besturingssystemen
 • Vision systemen
 • Robot systemen

 

Selo levert een complete oplossing aangaande automatisering:

 • EPLAN software en service: tekeningen worden door ons aangeleverd met EPLAN, zodat u verzekerd bent van een efficiënt engineeringssysteem.
 • Kastenbouw: naast de automatisering bouwen wij ook de (schakel)kasten zelf. Zo levert Selo u altijd een optimale integratie van software, automatisering, installatie en machine.
 • Software: specialistische software ontwikkelingen in huis, inclusief het schrijven, testen en het in bedrijf stellen van de software, afgestemd op uw industrie.
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van watertesten.

 

Enkele voorbeelden van toepassingen die geïntegreerd kunnen worden in schakelkasten:

 • Motor Control Centers (MCC)
 • Bedieningspanelen – multifunctioneel en prettig in het gebruik
 • Visualisatie (touchscreens) – gebruikersvriendelijke touchscreens, aangesloten op moderne software
 • Frequentieregelaar(s) kasten

 

Naast het nieuw ontwerpen en bouwen van automatiseringskasten, kunnen wij schakelkasten van klanten ombouwen en aanpassen naar de huidige techniekstandaard, zodat deze onder andere gebruiksvriendelijker en efficiënter worden. Bestaande lijnen kunnen dus omgebouwd worden naar nieuwe, modernere en efficiëntere systemen.

 

Remote support

Selo biedt haar klanten de mogelijkheid via ‘remote support’ in te bellen. Deze optie maakt het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot de besturing van een installatie om storingen te kunnen lokaliseren en eventueel op afstand op te lossen. De verbinding kan tevens gebruikt worden om softwarewijzigingen door te voeren.

Selo biedt deze voorziening aan voor uw nieuwe of reeds bestaande installaties. Het enige waar u voor moet zorgen is de aanleg van een internetverbinding bij de machine. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een webcam te installeren, zodat de programmeur op afstand kan meekijken.

Voor meer informatie:
service@selo.com

Topkwaliteit verwerkings- en verpakkingssystemen
5 vestigingen met meer dan 100 werknemers
Zowel oplossingen op maat als standaardoplossingen